Sök ny kurs

Excel Pivot – onlinekurs

För dig som regelbundet arbetar i Excel finns det alltid nya sätt och knep att använda verktyget på. I kursen Excel Pivot går vi på djupet i ett av Excels största områden – Pivottabeller.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Lönekonsult, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 2 195 kr exkl. moms Medlemspris: 1 795 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Excel Pivot – onlinekurs

Kursen riktar sig till dig som arbetar i excel men känner att du behöver utvecklas för att bli en mer effektiv användare. Kursen inleds med att du får lära dig grunderna i hur du hanterar pivottabeller – excels kraftfulla men ändå enkla analysverktyg. Därefter går vi på djupet där du får lära dig mer om hur du arbetar med pivottabeller för att skapa smarta och snygga analyser. Kursen består av korta videolektioner (1-3 min) där vi går igenom hur du använder de olika momenten. Till varje kapitel hör ett antal interaktiva frågor som hjälper dig att befästa din kunskap.

Denna onlinekurs är framtagen tillsammans med Excelutbildningsföretaget Learnesy som bland annat utbildar ekonomer vid flera Universitet och Handelshögskolor i Sverige i excel.

Vad du kan förvänta dig efter kursen

 • Du kommer att bredda och få en vidare förståelse för verktyget genom den interaktiva kunskapsförmedlingen
 • Du kommer att spara tid i ditt dagliga jobb
 • Veta vilka formler och funktioner som finns tillgängliga och när du kan använda dessa
 • På ett effektivt sätt analysera små och stora databaser med hjälp av pivottabeller

Kursinnehåll

 • Introduktion till pivottabeller
 • Att bygga pivottabeller
 • Gruppera pivottabeller
 • Sortera pivottabeller
 • Filtrera pivottabeller
 • Utsnitt
 • Beräkningar i pivottabeller
 • Pivotdiagram
 • Interaktiva övningar

Kursmål

Målet med kursen är att du ska fördjupa dina kunskaper kring Pivottabeller vilket kommer göra dig till en ännu effektivare användare i Excel och spara tid för dig i ditt arbete.

Lämpliga förkunskaper

Vi rekommenderar att du har gått onlinekursen Excel för självlärda, före onlinekursen Excel Pivot.

Effektiv kurstid

Ca 2,5 timmar beroende på din egen studietakt. Ett bra tips är att dela upp genomförandet av kursen under några sammanhängande dagar. Hur och när? Det bestämmer du själv!

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större. För dig som är auktoriserad kommer kursen att generera aktualitetstimmar under förutsättning att den är slutförd inom denna tidsperiod.

Tekniska förutsättningar

Kursen är inspelad i Excel 2016 och fungerar bra för alla med Office 2007/2010/2013/2016/365. Har du Excel på engelska eller en äldre version av Excel kommer du fortfarande ha stor nytta av kursen. Har du däremot Mac-book kan du uppleva större skillnader i gränssnitten.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®, Srf Auktoriserad Lönekonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

 
Boka kurs
20
jan
20 jan

Periodisk sammanställning via blankett

Företag som använder blankett för periodisk sammanställning försäljning av varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha rapporterat till Skatteverket. 

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender