Sök ny kurs

Kontanter, kontokort eller Swish? – onlinekurs

I denna kurs går vi in på hanteringen av kassaregister och redovisningen av betalningar. Hur ska företag hantera försäljning mot kontanter, kortbetalning eller Swish? Vilka regler finns i skatteförfarandelagen och vilka är kraven i bokföringslagen? Vi går igenom hur försäljningen ska dokumenteras och arkiveras.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent, Rådgivare
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Kontanter, kontokort eller Swish? – onlinekurs

I denna kurs går vi in på hanteringen av kassaregister och redovisningen av betalningar. Hur ska företag hantera försäljning mot kontanter, kortbetalning eller swish? Vilka regler finns i skatteförfarandelagen och vilka är kraven i bokföringslagen? Vi går igenom hur försäljningen ska dokumenteras och arkiveras.

Kursinnehåll

 • Regler och föreskrifter kring kassaregister
 • Krav och allmänna råd kring bokföring
 • Vad skiljs åt i reglerna krig kontanter, kontokort eller swish
 • Dokumentation och innehåll i verifikationer
 • Arkiveringskrav
 • Specifik hantering av swishbetalningar
 • Kursmål

  Grundläggande kunskaper för hantering av kassaregister och bokföring vid försäljning mot kontanter, kortbetalning eller swish.

  Effektiv kurstid

  Ca 1 timme beroende på din egen studietakt. Hur och när? Det bestämmer du själv!

  Hur lång tid är kursen tillgänglig?

  Du har kursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

  Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

  För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetsperioden (sex månader).

 
Boka kurs
20
maj
20 maj

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för april 2022 till Skatteverket om pappersblankett används.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender