Sök ny kurs

Redovisningsnyheter fördjupningsdag

Fördjupningsdag där vi tar upp tillämpningsfrågor gällande såväl K-regelverk som bokföringslag. Dessutom belyser vi ett antal redovisningsfrågor som varit uppe till diskussion under det gångna året.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor
Kunskapsnivå: Nyheter
STOCKHOLM 7 dec 2021  (Sista anmälningsdag passerad)
Ordinarie pris: 4 400 kr exkl. moms
Medlemspris: 3 500 kr exkl. moms
Kursledare: Claes Eriksson, Sven-Inge Danielsson
Praktisk info

Tid:
Starttid dag 1 kl 08:30. Sluttid kl 16:30.

Kurslokal:
Scandic Klara
Slöjdgatan 7
Stockholm

Praktisk info:

Kursstart kl. 08.30 med kaffepaus kl 09.30 och beräknas avsluta kl 16.00

Dokumentation delas ut vid kursstart. Ta med boken Srf Redovisning 2021 som skickats ut till alla medlemmar.

Saknar ni boken går det bra att beställa den gratis, senast 5 dagar innan kursstart, så skickar vi med den till kurslokalen - maila - referera till kurs och kursdatum. 

Vid ev. specialkost meddela Maria.Jakobsson"srfkonsult.se senast 5 dagar innan kursstart.


Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.
DISTANS 25 jan 2022  (Sista anmälningsdag 22 dec 2021)
Ordinarie pris: 4 400 kr exkl. moms
Medlemspris: 3 500 kr exkl. moms
Kursledare: Claes Eriksson, Sven-Inge Danielsson
Praktisk info Boka kursen

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:00. Sluttid kl 17:00.

Kurslokal:
Distans

Praktisk info:

Kurstid 09.00-17.00

Din kursdokumentation hämtar du via Mina sidor under rubriken Mina bokade kurser. Boken Srf Redovisning 2021 används under kursen. Den finns att laddas ned som pdf om du inte redan har den.

Zoomlänk skickas ut en dag innan kursstart.

Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Redovisningsnyheter fördjupningsdag

På den här kursen kan du välja att delta digitalt. Kursen livesänds vid ett tillfälle och då kan du som medverkar på distans möjlighet att ställa frågor och vara med i diskussioner.

Fördjupningsdag där vi tar upp tillämpningsfrågor gällande såväl K-regelverk som bokföringslag. Vi går även igenom samtliga Srf U, tolkning av tillämpning och speciella problemområden gällande K-regelverken. Dessutom belyser vi ett antal frågor som varit uppe till diskussion under det gångna året, såsom frågor om redovisning av stöd kopplat till coronapandemin och solceller.

Kursinnehåll

 • Tillkommande utgifter Materiella Anläggningstillgångar
 • – Exempelvis installation av solceller med mera

 • Coronastöd
 • – Frågor kring villkor för stöd, exempelvis värdeöverföringar med mera

 • Väsentlighetsprincipen och K2
 • – Hur ska förenklingsreglerna i K2 tillämpas med hänsyn till väsentlighetsprincipen i ÅRL?

 • Intäktsredovisning
 • – Tolkning av reglerna kring vinstavräkning i K2
  – Intäktsredovisning av olika typer av avtal

 • Billeasing
 • – Några frågor kring lösen av avtal

 • Bokföringslagen
 • – Vad utgör originalverifikation i en digital värld?

Då Redovisningsnyheter fördjupningsdag är en kurs som främst innehåller nyheter och aktuella frågor kan kursinnehållet justeras något efter hand.

För dig som känner att du vill ligga i framkant i årets K-säsong och dessutom ha djupare förståelse för vad som kommer och hur det eventuellt påverkar innevarande år – är dessa dagar givna.

Vad gäller för stöd och värdeöverföringar?

Väljer du Redovisningsnyheter fördjupningsdag får du både bredd och djup. Vi lägger tyngdpunkten på ägarledda företag och behandlar frågor som är viktiga för dig som arbetar med redovisning, bokslut, årsredovisningar och rådgivning. 

Under dagen fördjupar vi oss i tolkning av tillämpning och speciella problemområden gällande K-regelverken. Den pågående utvärderingen av K-regelverken innebär att det blir stort fokus på tillämpningsfrågor där det fortfarande finns oklarheter. Dessutom belyser vi ett antal frågor som varit uppe till diskussion under det gångna året. Intäkter är ett exempel på ett område där det alltid finns aktuella tillämpningsfrågor att diskutera. Bilar är alltid ett intressant område, även på redovisningsområdet. För dig som känner att du vill ligga i framkant i årets K-säsong och dessutom ha djupare förståelse för vad som kommer och hur det eventuellt påverkar innehavande år, är denna kurs given.

Kursmål

Du får nyttiga tips för det praktiska arbetet med redovisningen. Vi tar upp aktuella frågor som rör lagar och rekommendationer, i år främst gällande bokslut och årsredovisningar. Du kommer även få med dig en del kring löpande bokföring, bland annat baserat på den pågående utredningen.

Lämpliga förkunskaper

Du arbetar med redovisning och bokslut.

Ingår

Kursmaterial ingår , vid medverkan digitalt ingår digital kursdokumentation. Kaffe och lunch ingår för deltagare i kurslokal .

Tips! Du kan välja att gå endast denna fördjupningsdag eller så bokar du dig även till nyhetsdagen Redovisningsnyheter som är dagen innan. Det kan vara ett utmärkt upplägg att låta fler från byrån gå nyhetsdagen medan dag 2 är inriktad på medarbetare som arbetar med lite mer komplicerade redovisningsfrågor.

Boka båda dagarna

 
Välj kurstillfälle