Sök ny kurs

Smarta nyckeltal, steg 2 – onlinekurs

Nyckeltal gör att du förstår din kunds redovisning på ett djupare plan, det blir enklare att upptäcka risker och möjligheter och ger dig dessutom viktig information i din roll som rådgivare. Fördjupa dina kunskaper kring tre grundläggande nyckeltal med
fokus på lönsamhet.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Rådgivare
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Smarta nyckeltal, steg 2 – onlinekurs

Kursinnehåll

I mikrokursen ”Smarta nyckeltal – steg 2”, fortsätter vi att djupdyka i nyckeltalens värld och du får  tillsammans med Mikael Carlson möjlighet att fördjupa dina kunskaper kring ytterligare tre nyckeltal – denna gång med fokus på lönsamhet;

  • Nettomarginal
  • Vinstmarginal
  • Avkastning totalt kapital
  • Interaktiva övningar 

Med hjälp av ett fiktivt kundföretag och interaktiva övningar får du testa en pedagogisk modell som hjälper dig att förstå, förklara och tydliggöra nyttan med nyckeltal för dina kunder.

Kursmål

Efter kursen kommer du att ha förståelse för nyttan med tre av de viktigaste nyckeltalen med lönsamhetsfokus, samt vad du kan avläsa med hjälp av dessa nyckeltal.

Effektiv kurstid

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 eller större. 

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden. 

Kursledare

Mikael Carlson, Branschansvarig Redovisning Srf konsulterna

 
Boka kurs
26
okt
26 okt

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för september 2020 eller tredje kvartalet 2020 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender