Sök ny kurs

Systemdokumentation – onlinekurs

Hur står det till med dina kunskaper kring systemdokumentation? Har du full kontroll eller har det hamnat långt ner på prio-listan? Genom att avsätta 45 minuter lyfter du snabbt och effektivt dina kunskaper och kan sedan omsätta detta till dina kunders verksamhet.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Redovisningsassistent, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult, Revisor, Revisorsassistent
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
Ordinarie pris: 1 095 kr exkl. moms Medlemspris: 895 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Systemdokumentation – onlinekurs

Systemdokumentation kan beskrivas som en sammanställning som visar hur din bokföring är organiserad. Systemdokumentationen utgör en del i kundens räkenskapsinformation och är ett lagkrav enligt bokföringslagen. I den här mikrokursen får du grepp om vad systemdokumentation innebär enligt bokföringslagen, varför den behövs och hur du kan utnyttja den.

I kursen går vi igenom vilka olika delar en systemdokumentation ska innehålla för att uppfylla de grundläggande kraven. Du får också veta vad systemdokumentationen i vissa särskilda fall kan behöva kompletteras med. Vi ger dig också exempel på vad som ska framgå av en samlingsplan och en arkivplan.
Från kursen får du med dig ett antal praktiska tips som hjälper dig att upprätta en systemdokumentation för dina kunder. Eller kanske förbättra den du redan har?

Kursinnehåll

  • Vilka företag ska upprätta en systemdokumentation
  • Grundläggande krav
  • Samlingsplan
  • Arkivplan
  • Kompletteringar
  • Upprätta en systemdokumentation
  • Hantera uppdateringar
  • Interaktiva övningar

Kursmål

Ha förståelse för vad begreppet systemdokumentation innebär enligt bokföringslagen, och att fördjupa dina kunskaper i att upprätta systemdokumentation för dina kunder.

Effektiv kurstid

Mikrokursen tar 30-45 min att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Du har mikrokursen tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden (sex månader fr o m bokningsdagen).

 
Boka kurs
20
maj
20 maj

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för april 2022 till Skatteverket om pappersblankett används.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender