Auktorisation

Därför ska du välja en Auktoriserad Lönekonsult

Sedan våren 2014 auktoriserar Srf konsulternas förbund lönekonsulter, en snabbt växande yrkestitel som säkerställer kunskap, erfarenhet och kvalitet i löneuppdragen. En Auktoriserad Lönekonsult arbetar med stöd i Svensk standard för Lönekonsulter, SALK och visar via sina kunskaper och sitt arbetssätt på stor kompetens och hög kvalitet i sina löneuppdrag. Många Auktoriserade Lönekonsulter är anställda på interna löneavdelningar eller på outsourcingföretag.

När du anlitar eller anställer en Auktoriserad Lönekonsult får du:

  • En intygat kompetent löneadministratör med lång erfarenhet av lönefrågor
  • En person som hanterar löneuppdrag utifrån rätt stadgar och regler
  • Ett tryggare företagande med mer tid över till annat

Lönekostnaderna är i många företag den enskilt största posten i resultaträkningen. Lönehantering kräver god kunskap om förmåner, avdrag vid sjukdom, VAB, semesterersättning och mycket annat. Det är viktigt för både företaget och löntagaren att lönerna hanteras på rätt sätt enligt gällande lagar och regelverk samt att löneutbetalningarna sker i rätt tid.

I vårt sökverktyg kan du söka efter en Auktoriserad Lönekonsult.

Läs mer om auktorisationen för lönekonsulter

 

 
17
aug
17 aug

Omsättning högst 40 miljoner kr

Om ditt företag har en omsättning på högst 40 miljoner kr ska – debiterad F- eller SA-skatt vara bokförd på Skatteverkets konto – arbetsgivaravgifter och avdragen skatt för juli 2018 vara bokförd på Skatteverkets konto ...

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender