Auktorisation

Därför ska du välja en Auktoriserad Lönekonsult

Sedan våren 2014 auktoriserar Srf konsulternas förbund lönekonsulter, en snabbt växande yrkestitel som säkerställer kunskap, erfarenhet och kvalitet i löneuppdragen. En Auktoriserad Lönekonsult arbetar med stöd i Svensk standard för Lönekonsulter, SALK och visar via sina kunskaper och sitt arbetssätt på stor kompetens och hög kvalitet i sina löneuppdrag. Många Auktoriserade Lönekonsulter är anställda på interna löneavdelningar eller på outsourcingföretag.

När du anlitar eller anställer en Auktoriserad Lönekonsult får du:

  • En intygat kompetent löneadministratör med lång erfarenhet av lönefrågor
  • En person som hanterar löneuppdrag utifrån rätt stadgar och regler
  • Ett tryggare företagande med mer tid över till annat

Lönekostnaderna är i många företag den enskilt största posten i resultaträkningen. Lönehantering kräver god kunskap om förmåner, avdrag vid sjukdom, VAB, semesterersättning och mycket annat. Det är viktigt för både företaget och löntagaren att lönerna hanteras på rätt sätt enligt gällande lagar och regelverk samt att löneutbetalningarna sker i rätt tid.

I vårt sökverktyg kan du söka efter en Auktoriserad Lönekonsult.

För företag med auktoriserade konsulter finns också möjlighet att profilera verksamheten med konceptet ”Srf Auktoriserad byrå”.

Läs mer om auktorisationen för lönekonsulter

Läs mer om Srf Auktoriserad byrå

 

 
21
jan
21 jan

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för december 2018 eller sista kvartalet 2018 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender