Program

Srf dagen den 23 februari 2022

Preliminärt program med reservation för ändringar.

Moderator/värd för dagen: Roland Sigbladh, Förbundsdirektör Srf konsulterna

08.00-09.30 Kaffe o macka/registrering/mässmingel

09.30-09.35 Varmt välkomna – Vår värd för dagen hälsar välkommen

09.35-10.25 Anna Bennich Hållbart arbetsliv och stress. Redovisningskonsulter och Lönekonsulter har tuffa deadlines som måste hållas samt ett stort ansvar i sina uppdrag, därutöver många viktiga kundrelationer att ta hand om. Det är för många en verklig utmaning att få allt detta att funka, inte minst i vår alltmer stressiga vardag. Anna Bennich ger handfasta tips och råd om hur du lyckas med att hantera stressiga situationer, stärker dina kundrelationer och hittar en bättre balans mellan uppvärmning och återhämtning.

10.25-10.45 Bensträckare/mässmingel

10.45-11.15 Skatteverket om att förenkla din vardag. Johan Schauman, Skatteverkets kundmötesavdelning berättar om hur Skatteverket vill göra det enklare för företagarna att ha koll på det som är viktigt i verksamheten genom att minska den administrativa börda som inte skapar värde i företaget. Vilka tjänster finns redan, hur används de och vilka resultat kan vi se? Han berättar också vilka tjänster som är på gång, vad de lärt sig av att samarbeta med redovisnings- och lönebranschen och vad som blir viktigt för att lyckas ännu bättre så att företagskunderna kan bli lika nöjda och trygga som löntagarna.

11.15-12.15 Anders Borg Hållbart näringsliv – Läge, trender och framåtblick i näringslivet. Hur mår näringslivet idag, vilka risker och möjligheter ser vi framåt? Hur starkt står företagen efter pandemin och hur kan vi på bästa sätt bidra i bygget av ett hållbart näringsliv framåt? Anders Borg ger oss en brief som tydliggör bilden av hur det ser ut idag och vad vi kan förvänta oss av framtiden.

12.15-13.30 Lunchbrejk/mässmingel

13.30-14.00 Syns du så finns du. Oskar Alm, Edmondo om vikten av att synas i sökmotorerna

14.00-14.30 Samtal om yrkesrollerna inom redovisning och lön. Tina Andskär, Srf konsulterna om dina möjligheter att växa i din yrkesroll via auktorisation, certifiering och vidareutbildning inom redovisning, lön och affärsrådgivning.

14.30.15.15  Kaffepaus/mässmingel

15.15-15.45 Penningtvätt och bedrägerier. Jan Olsson, Polisen berättar om hur de vanligaste ekobrotten ser ut idag och ger tips och råd kring hur du kan upptäcka dem.

15.45-16.30 Paneldebatt om branschens framtid (Två scener: Redovisning och Lön)
Moderatorer: Lali Fjellström och Zennie Sjölund, Srf konsulterna
Hur skapar vi tillsammans en hållbar framtid för vår bransch, där yrkesrollernas unika kompetens används på bästa sätt? Hur bygger vi branschens framtid tillsammans? Hur hjälper vi kunderna på bästa sätt? Hur stöttar vi konsulterna på bästa sätt i omställningen för att bli den bästa hållbara branschen? Vem har ansvaret och vem är försäkrad i framtiden? Detta är frågor som vi bland annat diskuterar under debatten tillsammans med några av de ledande branschleverantörerna och verksamma i branschen.

16.30-17.00 Utmärkelseceremoni – Priserna till Årets Srf Auktoriserade Redovisningskonsult, Årets Srf Auktoriserade Lönekonsult och Årets Srf Auktoriserade Verksamhet 2021 delas ut.

17.00-19.00 Branschmingel – Skål och välkomna! Du bjuds på mingeltallrik med dryck.


Boka senast 2 januari och få rabatt

Pris med boka tidigt rabatt: 1 495 kr, ex moms (ordinarie pris: 1 795 kr, ex moms)
Medlemspris med boka tidigt rabatt: 995 kr, ex moms (ordinarie pris: 1 295 kr, ex moms)

Aktualitetstimmar: Dagen ger oavsett val av programpunkter, Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter 6 timmar övrigt, Srf Auktoriserade Lönekonsulter 5 timmar lön och dubbelanslutna (både Srf Auktoriserad Redovisnings- och Lönekonsult) 5 timmar lön och 1 timme övrigt. 

Boka Srf dagen


 
25
okt
25 okt

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för september 2021 eller tredje kvartalet 2021 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender