Program

Eventet har redan varit

Srf dagen den 23 februari 2022

Preliminärt program med reservation för ändringar.

Värd för dagen: Roland Sigbladh, Förbundsdirektör Srf konsulterna
Moderator: Johnny Sundin

08.00-09.20 Kaffe o macka/registrering

09.20-09.30 Varmt välkomna – Vår värd för dagen hälsar välkommen

09.30-10.20 Anna Bennich Hållbart arbetsliv och stress. Redovisningskonsulter och Lönekonsulter har tuffa deadlines som måste hållas samt ett stort ansvar i sina uppdrag. Det är för många en verklig utmaning att få allt detta att funka, inte minst i vår alltmer stressiga vardag. Anna Bennich ger handfasta tips och råd om hur du lyckas med att hantera stressiga situationer och hittar en bättre balans mellan uppvarvning och återhämtning.

10.20-10.45 Kaffepaus

10.45-11.15 Skatteverket om att förenkla din vardag. Johan Schauman, Skatteverkets kundmötesavdelning berättar om hur Skatteverket vill göra det enklare för företagarna att ha koll på det som är viktigt i verksamheten genom att minska den administrativa börda som inte skapar värde i företaget. Vilka tjänster finns redan, hur används de och vilka resultat kan vi se? Han berättar också vilka tjänster som är på gång, vad de lärt sig av att samarbeta med redovisnings- och lönebranschen och vad som blir viktigt för att lyckas ännu bättre så att företagskunderna kan bli lika nöjda och trygga som löntagarna.

11.15-12.15 Anders Borg Hållbart näringsliv – Läge, trender och framåtblick i näringslivet. Hur mår näringslivet idag, vilka risker och möjligheter ser vi framåt? Hur starkt står företagen efter pandemin och hur kan vi på bästa sätt bidra i bygget av ett hållbart näringsliv framåt? Anders Borg ger oss en brief som tydliggör bilden av hur det ser ut idag och vad vi kan förvänta oss av framtiden.

12.15-13.00 Lunchbrejk

13.00-13.05 Nu kör vi. Roland Sigbladh hälsar välkommen tillbaka efter lunch.

13.05-13.30 Framtidens redovisnings- och lönebransch – nya affärsmodeller som innebär högre lönsamhet och mer fritid. Rutger Arnskog, internationell framtidskonsult – och framtidsforskare. Vilka möjligheter innebär framtiden för redovisning och lönesektorn? Vilka är de nya banbrytande affärsmodellerna och hur kommer de att skapa högre vinst och samtidigt ge dig mer fritid?

13.30-14.00 Branschen, auktorisationen och marknadsföring. Möjligheterna att växa i yrkesrollen via auktorisation, certifiering och vidareutbildning inom redovisning, lön och affärsrådgivning. Hur kan framtidens redovisnings- och lönekonsulter utnyttja digitala sökmotorer för att hitta nya kunder? Hur gör man för att synas i det digitala bruset?

14.00-14.30 Paneldebatt Redovisning – Redovisningsbranschens framtid. Moderator: Lali Fjellström, Srf konsulterna Hur skapar vi tillsammans en hållbar framtid för vår bransch, där yrkesrollernas unika kompetens används på bästa sätt? Hur bygger vi branschens framtid tillsammans? Hur hjälper vi kunderna på bästa sätt? Hur stöttar vi konsulterna på bästa sätt i omställningen för att bli den bästa hållbara branschen? Vem har ansvaret och vem är försäkrad i framtiden? Detta är frågor som vi bland annat diskuterar under debatten tillsammans med några av de ledande branschleverantörerna och verksamma i branschen.

14.30.15.00  Kaffepaus

15.00-15.45 Penningtvätt och bedrägerier. Jan Olsson, Polisen berättar om hur de vanligaste ekobrotten ser ut idag och ger tips och råd kring hur du kan upptäcka dem.

15.45-16.15 Paneldebatt lön – Lönebranschens framtid. Moderator: Zennie Sjölund, Srf konsulterna
Hur skapar vi tillsammans en hållbar framtid för vår bransch, där yrkesrollernas unika kompetens används på bästa sätt? Hur bygger vi branschens framtid tillsammans? Hur hjälper vi kunderna på bästa sätt? Hur stöttar vi konsulterna på bästa sätt i omställningen för att bli den bästa hållbara branschen? Vem har ansvaret och vem är försäkrad i framtiden? Detta är frågor som vi bland annat diskuterar under debatten tillsammans med några av de ledande branschleverantörerna och verksamma i branschen.

16.15-16.45 Utmärkelseceremoni – Priserna till Årets Srf Auktoriserade Redovisningskonsult, Årets Srf Auktoriserade Lönekonsult och Årets Srf Auktoriserade Verksamhet 2021 delas ut.

16.45-19.00 Branschmingel med mingeltallrik och dryck


Anmälan

Pris: 1 795 kr, ex moms
Medlemspris: 1 295 kr, ex moms

Aktualitetstimmar: Dagen ger oavsett val av programpunkter, Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter 6 timmar övrigt, Srf Auktoriserade Lönekonsulter 5 timmar lön och dubbelanslutna (både Srf Auktoriserad Redovisnings- och Lönekonsult) 5 timmar lön och 1 timme övrigt. 

Boka Srf dagen


Srf dagen

 
30
sep
30 sep

Årsredovisning

Årsredovisning samt eventuell revisionsberättelse för bokslut 2021-02-28 ska ha kommit in till Bolagsverket. 

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender