Srf Nyhetsbevakning

Publicerat 21 juni, 2021

Ytterligare skattesänkning föreslås

Den skattereduktion för fysiska personer med förvärvsinkomster som infördes i januari föreslås förstärkas samtidigt som  skattereduktionen justeras så att grundavdraget inte ska påverka reduktionens storlek.

Läs mer
Publicerat 21 juni, 2021

Arbetslöshetsnivån

Under vecka 24 uppgick arbetslösheten till 412 636 personer, motsvarande en arbetslöshetsnivå på 8,0%. Arbetslösheten bland ungdomar uppgår nu till 55 136 personer, motsvarande en arbetslöshet på 10,6%.

Läs mer
Publicerat 21 juni, 2021

SL bröt mot GDPR

Integritetsskyddsmyndigheten, IMY, utfärdar en administrativ sanktionsavgift mot SL på 16 miljoner kr då biljettkontrollanter utrustats med kroppskameror som spelar in bild och ljud vilket strider mot lagen.

Läs mer
Publicerat 21 juni, 2021

Myndigheternas AI

Regeringen uppdrar Myndigheten digital förvaltning (Digg) att tillsammans med Arbetsförmedlingen, Bolagsverket och Skatteverket samordna offentlig förvaltnings förmåga kring artificiell intelligens (AI). Läs mer  

Läs mer
Publicerat 21 juni, 2021

Misstroende mot statsministern

Riksdagen har genom en misstroendeförklaring kommit fram till att den inte har förtroende för statsministern, nu måste hela regeringen avgå eller så blir ett extra val utlyst. Läs mer  

Läs mer
1 2 3 418
 
21
jun
21 jun

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för maj 2021 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender