Auktorisation

Auktorisationen visar tydligt på kompetens och erfarenhet och är en kvalitetsstämpel ut mot näringslivet. De Auktoriserade Redovisningskonsulterna är Sveriges ess inom redovisning. 

För att vara Srf Auktoriserad Redovisningskonsult® krävs att du:

 • Är yrkesverksam på en redovisningsbyrå
  Jobbar som redovisningskonsult med eget kundansvar till externa företag, alltså inte enbart det egna företaget eller den egna koncernen.
 • Följer Rex – Svensk standard för redovisningsuppdrag
  Rex fungerar som ett ramverk för hur redovisningsuppdrag ska utföras kvalitetssäkrat genom hela arbetsprocessen. Branschstandarden bygger på nordiska principer.
  Här kan du läsa mer om Rex
 • Betalar årsavgiften
  En Srf Auktoriserad Redovisningskonsult betalar varje år en årsavgift. I årsavgiften ingår kostnaden för den ordinarie kvalitetsuppföljning (se nedan).
  Här kan du se vad som ingår i avgiften och vilka dina medlemsförmåner är
 • Har en ansvarsförsäkring
  Som Auktoriserad Redovisningskonsult ska du ha en giltig ansvarsförsäkring som innehåller ett professionsansvar (ansvarsförsäkring för förmögenhetsskador).
  Kontakta ett försäkringsbolag eller prata med oss på Srf konsulterna om vår branschanpassade försäkringslösning så hjälper vi dig.
  Läs mer om våra försäkringar
 • Genomgår kvalitetsuppföljning
  En Auktoriserad Redovisningskonsult ska enligt Srf konsulternas stadgar genomgå en kvalitetsuppföljning minst vart sjätte år. Kostnaden för kvalitetsuppföljningen ingår i auktorisationsavgiften. Kvalitetsuppföljningen är en bekräftelse på att utfört arbete uppfyller de krav som följer av medlemskapet i Srf konsulterna vilket bland annat innebär att redovisningskonsulten följer Rex – Svensk standard för redovisningsuppdrag.
  Som auktoriserad hittar du mer information om kvalitetsuppföljningen på Mina sidor (inloggning krävs)
 • Uppfyller kravet på aktualitetsutbildning
  När du blir auktoriserad påbörjas en certifikatsperiod som är på tre år. För att få ditt certifikat förnyat ska aktualitetsutbildning motsvarande 60 timmar genomföras under denna treårsperiod. Hos Srf Utbildning finns ett stort utbud kurser att välja på som ger aktualitetstimmar för auktoriserade.
  Hitta din kurs

Läs mer om auktorisationskraven i stadgarna 

Läs mer om hur du blir Auktoriserad Redovisningskonsult

 
30
sep
30 sep

Årsredovisning

Årsredovisning samt eventuell revisionsberättelse för bokslut 2021-02-28 ska ha kommit in till Bolagsverket. 

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender