Rex – Svensk standard för redovisningsuppdrag

Rex är normgivande för god sed vid utförandet av redovisningsuppdrag enligt en metodik som bygger på konceptet ”rätt från början”. Standarden har utvecklats av branschorganisationen Srf konsulterna och bygger på fastställda principer för 15 000 Auktoriserade Redovisningskonsulter i Norden. Standarden innehåller rutiner och riktlinjer för att redovisningen för att de utförda tjänsterna ska få en hög kvalitet, till nytta för företag, näringsliv och samhälle.

Vad är Rex?

Rex är ett ramverk med grundläggande principer och riktlinjer som ger kvalitativa redovisningstjänster i uppdragen. Standarden riktar sig i första hand till Auktoriserade Redovisningskonsulter men kan med fördel användas även av övriga som vill följa en modern arbetsmetodik och uppnå hög kvalitet i redovisningen.

Rapporten om årsredovisningen utgör i sin tur ett kvitto och kvalitetsbevis på att redovisningen utförts i enlighet med kraven i Rex. Att arbeta enligt Rex är ett sätt att höja nivån på de tjänster du som Auktoriserad Redovisningskonsult erbjuder. Som redovisningskonsult och ekonomisk rådgivare har du därför ett bra stöd av att arbeta enligt standarden.

Rex-boken

Rex – Svensk standard för redovisningsuppdrag, innehåller det ramverk och de grundläggande principer som ska följas i redovisningsuppdrag.

Srf Byråstöd och dokumentmallar

Rexkurs hos Srf Utbildning

För att du ska känna dig trygg i din yrkesroll kommer Srf Utbildning att ta fram en onlinekurs i hur standarden är uppbyggd och fungerar. Det ger dig möjlighet att fördjupa dina kunskaper och öka din förståelse för regelverket. Rex branschstandard onlinekurs kommer att lanseras under hösten. Kursen är en av två onlinekurser som ingår i medlemskapet under 2017 för dig som är Srf Auktoriserad Redovisningskonsult®.

Rex Frågeservice

Som medlem hos Srf konsulternas förbund kan du ställa frågor om Rex via Frågeservice  (inloggning krävs)

 
25
Sep
25 Sep

Moms – periodisk sammanställning – e-tjänst

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för augusti 2017 till Skatteverket om du använder e-tjänsten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender

Srf Nyheter

Se alla nyheter
Prenumerera