Sök ny kurs

Engelska för lönekonsulter 2

Arbetar du med löner och kommunicerar på engelska i din yrkesroll eller har du gått kursen ”Engelska för lönekonsulter 1” och vill bredda din språkliga kompetens ytterligare? Under den här kursdagen fortsätter du att utveckla din muntliga och skriftliga affärskommunikation inom löneområdet. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Lönekonsult
Kunskapsnivå: Ämnesspecifik
 

Engelska för lönekonsulter 2

Arbetar du med löner och kommunicerar på engelska i din yrkesroll eller har du gått kursen ”Engelska för lönekonsulter 1” och vill bredda din språkliga kompetens ytterligare? Under den här intensiva kursdagen fortsätter du att utveckla din muntliga och skriftliga affärskommunikation inom löneområdet. Du kommer att lära dig fler engelska lönebegrepp och hur du använder dem.

Kursinnehåll

En stor del av utbildningsdagen fokuseras på att utveckla ditt ordförråd som du behöver i din yrkesroll med hjälp av muntliga aktiviteter. Grupparbeten och diskussioner förs på engelska i både helgrupp och mindre grupper samt även på raster.

Grupparbete och diskussioner                        
Rollbeskrivning
Presentation av ett aktuellt ämne

Terminologi kring lagar och anställningsformer

  • Anställningsformer
  • Påbörja ny anställning
  • Avsluta anställning
  • Olika former avslutande av anställning
  • Arbetsrätt
  • Ledighet

Under kursdagen läggs även stor vikt på hur man kommunicerar på engelska i olika typer av affärssituationer och affärsmöten: att beskriva ett problem, att komma överens och att förhandla fram en lösning.

Kursmål

Efter genomgången engelskakurs kommer du att ha utökat dina kunskaper inom affärsengelska med inriktning på löneområdet. Du kommer känna större språklig säkerhet och kunna hantera fler yrkesrelaterade situationer med ett mer korrekt och för rollen relevant språk.  

Lämpliga förkunskaper

Du har gått ”Engelska för lönekonsulter 1” eller har motsvarande kunskaper samt kommunicerar på engelska i din yrkesroll idag.

Ingår

Dokumentation, bla vår egen Parlön (Svensk standard för engelska lönebegrepp)
Förmiddagskaffe, lunch och eftermiddagskaffe