Sök ny kurs

Företagsskatt aktiebolag

Känner du att du behöver en snabb och kvalificerad genomgång av de senaste två till tre årens utveckling på företagsskatteområdet? Då kan du sluta leta – det här är kursen för dig.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kunskapsnivå: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Påbyggnad
MALMÖ 23 jan 2019  (Sista anmälningsdag passerad)
Ordinarie pris: 5 400 kr exkl. moms
Medlemspris: 4 600 kr exkl. moms
Kursledare: Bo Svensson
Praktisk info

Tid:
Starttid dag 1 kl 09:00. Sluttid kl 17:00.

Kurslokal:
Scandic Triangeln
Triangeln 2 211 43 Malmö
Malmö

Praktisk info:

Under kursen refererar kursledaren till skattelagstiftningen. Det kan vara bra att ha med valfri skrift om skattelagstiftningen, t ex Srf Skatt och associationsrätt 2017 eller Rabes Skattelagstiftning.

Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som studerande eller intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

Företagsskatt aktiebolag

Den här kursen ingår i 3-dagarskursen Företagsskatt – avancerad.

Känner du att du behöver en snabb och kvalificerad genomgång av de senaste två till tre årens utveckling på företagsskatteområdet? Då kan du sluta leta – det här är kursen för dig.

Kursinnehåll

  • Nya rättsfall och förhandsbesked om koncernbidrag
  • Reglerna om koncernavdrag berörs
  • Skatteplanering med villkorade aktieägartillskott
  • Ränteavdragsbegränsningar i bolagssektorn fr o m 1/1 2019 (prop 2017/18:245)
  • Primäravdrag på hyreshus införs med 12 % de första sex åren utöver vanliga v-m-avdrag
  • Bolagsskatten sänks från 22% till 20,6 % i två steg
OBS! Kursen berör enbart beskattning av aktiebolag och dess ägare

Viktigt med färska kunskaper

Efterfrågan på kvalificerad rådgivning inom skatteområdet är stort och det är viktigt att man har färska kunskaper. Kursen Företagsbeskattning aktiebolag har fokus på företagsbeskattning och går igenom de viktigaste förändringarna under de två till tre senaste åren på skatteområdet. Kursen är inriktad på de viktigaste nyheterna och behandlar intressanta rättsfall, Skatteverkets styrsignaler, artiklar och mycket mera.

Sambandet redovisning och beskattning

Vi går igenom aktuella rättsfall beträffande sambandet redovisning och beskattning. Rättsfall från senare år beträffande periodisering av intäkter och kostnader behandlas, mer av intressanta avgöranden om varulagervärdering, avskrivning på inventarier etc

Koncernbidrag, utdelningsfrågor, aktieägartillskott med mera

Vi går igenom rättsfall och förhandsbesked från senare tid på detta område. Givetvis behandlas också nya regler som återigen gör det möjligt att lämna koncernbidrag till lagerbolag.Ny lagstiftning om koncernavdrag i 35 a kap IL behandlas.

Underprisöverlåtelser med mera

Principerna för underprisöverlåtelser i 23 kap IL behandlas och nya rättsfall och förhandsbesked gås igenom. Handelsbolag kan inte längre vara part i en underprisöverlåtelse vilket också uppmärksammas. Begränsningar vid icke varaktiga kapitaltillskott. Begränsningar av lönesummeregeln. Nya rättsfall och förhandsbesked gås igenom

Kursmål

Du får god insikt i den senaste utvecklingen på företagsskatteområdet gällande beskattning av aktiebolag och dess ägare.

Lämpliga förkunskaper

Du har goda förkunskaper på skatteområdet och arbetar med kvalificerad skatterådgivning mot mindre och medelstora företag. .

Ingår

Kursdokumentation, lunch och kaffe.

 
Välj kurstillfälle
21
jan
21 jan

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för december 2018 eller sista kvartalet 2018 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender