Srf Certifierad Affärsrådgivare

Som Auktoriserad Redovisningskonsult är du en naturlig rådgivare till dina kundföretag. Med rätt kompetens samt nära och kontinuerliga kundkontakter får du mycket god insikt i företagens utveckling. För att tydliggöra din roll som rådgivare erbjuder Srf konsulterna möjligheten att bli Srf Certifierad Affärsrådgivare. Certifieringen lyfter fram dig som landets främsta rådgivare inom redovisning.

I din roll som Auktoriserad Redovisningskonsult ingår viktig rådgivning, främst redovisningsnära rådgivning som exempelvis frågor kring rapportering, tolkning av regelverk, skatteplanering och effektiv administration. Som Affärsrådgivare medverkar du i kundföretagens viktiga affärsbeslut som påverkar lönsamhet och likviditet.

För vem

Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter, det vill säga att du är auktoriserad och medlem hos Srf konsulterna.

Antagningskrav

En förutsättning för att kunna bli Certifierad Affärsrådgivare är att du är Auktoriserad Redovisningskonsult hos Srf konsulterna. Det krävs en stabil grund och goda kunskaper inom redovisning och beskattning för att arbeta som affärsrådgivare med uppföljning och analys av kundföretagens position, risker och möjligheter.

Upplägg

Certifieringen baseras på ett utbildningsprogram med inriktning på proaktivtet avseende kundföretagens affär, lönsamhet och likviditet. Följande kurser ur Srf konsulternas utbud igår i utbildningen:

 • Affärsrådgivning 1 (Medlemspris: 4 700 kr exkl. moms)
 • Affärsrådgivning 2 (Medlemspris: 10 200 kr exkl. moms)
 • 16 tips för ökad lönsamhet – onlinekurs (Medlemspris: 1 695 kr exkl. moms)
 • Användarguide till Srf Analysverktyg – onlinekurs (Medlemspris: 1 695 kr exkl. moms)
 • Kassaflödesanalys – onlinekurs (Medlemspris: 1 695 kr exkl. moms)

Ovanstående är rekommenderad kursordning. Onlinekurserna kan dock genomföras i valfri ordning.

Har du genomgått PUB – Ekonomistyrning behöver du ej genomföra Affärsrådgivning 1 samt Kassaflödesanalys – onlinekurs.

Utbildningen tar cirka 5 dagar att genomföra och ger totalt 31,5 aktualitetstimmar varav 14,5 timmar redovisning och 17 timmar övrigt. 

Seminariedag

Seminariedagen blir du inbjuden till som en avslutande del i utbildningsprogrammet så snart du genomfört samtliga 5 delkurser. Under denna dag  går vi igenom bl.a. kundstrategi, säljteknik, prissättning och kommunikation. Seminariedagen kostar 2 900 kr exkl. moms.

Datum för seminariedag:

 • 24 september 2019, Stockholm
 • 22 januari 2020, Stockholm
 • 25 februari 2020, Göteborg
  (Om det blir färre än 10 deltagare förbehåller vi oss rätten att ställa in seminariedagen)
 • 26 februari 2020, Malmö
  (Om det blir färre än 10 deltagare förbehåller vi oss rätten att ställa in seminariedagen)
 • 15 april 2020, Stockholm

Har du redan kurser klara?

Kanske har du redan tidigare genomgått en eller flera av dessa kurser? Då krävs endast komplettering med de kurser som saknas, samt den avslutande seminariedagen som ger titeln Srf Certifierad Affärsrådgivare.

Certifiering och profilering

Certifieringen kräver ingen separat tentamen eller löpande uppdatering utan är en titel som erhålls och består så länge auktorisationen som redovisningskonsult upprätthålls. En fortsatt utveckling av inriktningen som rådgivare kommer att få stöd i det löpande kursutbudet från Srf konsulterna.

Under seminariedagen kommer du att få ditt diplom som bevis på certifieringen. Du kommer även att få tillgång till en logotyp att använda för din egen profilering på webb, mejlsignatur med mera. Som Srf Auktoriserad Redovisningskonsult är du sökbar i funktionen ”Sök konsult” på srfkonsult.se. Även din certifiering kommer att presenteras där.

Se FAQ – vanliga frågor och svar Srf Certifierad Affärsrådgivare

 
01
apr
01 apr

Årsredovisning

Årsredovisning samt eventuell revisionsberättelse för bokslut 2018-08-31 ska ha kommit in till Bolagsverket.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender