BAS-kontoplanen på engelska

Publicerat 7 januari, 2020
BAS-kontoplanen har sedan tidigare funnits i en engelsk översättning. En nyhet är att den nu blir nedladdningsbar i Excel-format och även helt gratis.

Under ett antal år har det funnits en engelsk översättning av BAS-kontoplanen i boken The Accounting Manual, som gått att beställa via BAS hemsida. Boken är numera slutsåld och kommer inte att tryckas i fler exemplar. Istället kommer alltså den engelska översättningen av BAS-kontoplanen att kunna laddas ner helt gratis som en Excelfil.

– När Norstedts förlag, som har förlagsrättigheterna till The Accounting Manual, valt att inte trycka boken i fler exemplar så har BAS fått tillåtelse att distribuera den engelska översättningen av kontoplanen, berättar Mats Brockert, som är en av tre hos Srf konsulterna som jobbar med BAS.


Mats Brockert

BAS-kontoplanen på engelska är bland annat efterfrågad av svenska företag med dotterbolag utomlands. Man vill gärna använda en kontoplan som stämmer med den svenska, som har samma upplägg och samma konton.

– Vi kommer på BAS hemsida att även fylla på med information på engelska om uppbyggnad, struktur och användning av kontoplanen, fortsätter Mats Brockert. Vi vill gärna sprida den till andra länder.

Är du intresserad av att ladda ner BAS-kontoplanen på engelska så hittar du den här >>

 
12
aug
12 aug

Extra skatteinbetalning

Extra skatteinbetalning ska vara bokförd på Skatteverkets konto om du räknar med kvarskatt på mer än 30 000 kr. Gäller juridiska personer med räkenskapsår som slutade: – 31 maj 2020 – 30 juni 2020

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender