Auktoriserad Redovisningskonsult – PLUS

Detta är branschens egen kvalificerade utbildning på högskolenivå, men med en mer praktisk utformning. Efter att ha läst och tentat samtliga ämnen på denna utbildning med godkänt resultat når du den teoretiska nivån som krävs för att ansöka om auktorisation. Du kommer inte att behöva göra Auktorisationsexamen eftersom utbildningen säkerställer dina kunskaper för att arbeta som Auktoriserad Redovisningskonsult.

Utöver teorin behöver du praktik i enlighet med Srf konsulternas stadgar.

Den passar dig som har arbetat aktivt med redovisning ett par år, har goda kunskaper i redovisning samt har upprättat bokslut. Utbildningen lämpar sig också för dig som vill läsa ett ämne i taget och i ett lugnare tempo. Du kan välja att läsa ett eller två ämnen per år i den takt du föredrar. Har du redan studerat på annat håll och behöver komplettera dina studier kan denna utbildning vara ett bra alternativ då du kan välja att läsa enstaka delkurser i de ämnen du saknar.

Utbildningen Auktoriserad Redovisningskonsult PLUS omfattar följande fem fristående delkurser:

  • Handelsrätt –             del 1: 17-19/10 2017, del 2: 29-30/11 – 2017
  • Beskattningsrätt –    del 1: 29-30/5 2018, del 2: 20-22/8 – 2018
  • Ekonomistyrning –   del 1: 22-24/5 2018, del 2: 28-29/8 – 2018
  • Externredovisning – del 1: 10-12/10 2017, del 2: 7-8/11- 2017
  • Rex (f d Reko) –         12/12 2017 + online kurs

Gruppen träffas två gånger under varje delkurs. Totalt omfattar utbildningen 21 föreläsningsdagar med 9 fysiska träffar samt Rex onlinekurs.

Utbildningen bygger på distansstudier med lärarledda träffar och är anpassad för att du ska kunna arbeta parallellt med studierna. Hela utbildningen kan du genomföra på knappt två år, alternativt väljer du att fördela utbildningen över en längre tid. 

Att studera under en längre period ger dig goda möjligheter att bygga upp ett stort kontaktnät runt om i landet. Lärarna på den här utbildningen kommer från Handelshögskolan i Göteborg. Du har både dem och dina kurskamrater att bolla tankar och frågor med under studietiden. 

Du bokar dig till utbildningen och enstaka kurser genom att klicka på den kurs du vill gå till höger på sidan under ”Kurser i detta program”

 
20
nov
20 nov

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för oktober 2017 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender

Srf Nyheter

Se alla nyheter
Prenumerera