Auktoriserad Redovisningskonsult – PLUS

Branschens egen kvalificerade utbildning på högskolenivå, med en mer praktisk utformning. Efter att ha läst och tentat samtliga ämnen på denna utbildning med godkänt resultat når du den teoretiska nivån som krävs för att ansöka om auktorisation*. Du kommer inte att behöva göra Auktorisationsexamen eftersom utbildningen säkerställer dina kunskaper för att arbeta som Auktoriserad Redovisningskonsult.

Utbildningen passar dig som har arbetat aktivt med redovisning ett par år, har goda kunskaper i redovisning samt har upprättat bokslut. Utbildningen lämpar sig också för dig som vill läsa ett ämne i taget och i ett lugnare tempo. Du kan välja att läsa ett eller två ämnen per år i den takt du föredrar. Har du redan studerat på annat håll och behöver komplettera dina studier kan denna utbildning vara ett bra alternativ då du kan välja att läsa enstaka delkurser i de ämnen du saknar.

Utbildningens delkurser

Passa på – 2019 är sista året vi genomför kurserna i PLUS-programmet

Utbildningen Auktoriserad Redovisningskonsult PLUS omfattar följande fem fristående delkurser.

  • Handelsrätt
  • Beskattningsrätt
  • Ekonomistyrning
  • Externredovisning
  • Rex (f d Reko)

Utbildningen kan startas med vilken kurs som helst under året. Kurserna kan också genomföras som enstaka delkurs för att komplettera tidigare genomförd utbildning. Gruppen träffas två gånger under varje delkurs. Totalt omfattar utbildningen 21 föreläsningsdagar med 9 fysiska träffar.

Utbildningen bygger på distansstudier med lärarledda träffar och är anpassad för att du ska kunna arbeta parallellt med studierna. Hela utbildningen kan du genomföra på knappt två år, alternativt väljer du att fördela utbildningen över en längre tid.

Lärarna på den här utbildningen kommer från Handelshögskolan i Göteborg. Du har både dem och dina kurskamrater att bolla tankar och frågor med under studietiden.

Du bokar dig till utbildningen och enstaka kurser genom att klicka på den kurs du vill gå under ”Kurser i detta program”

*Utöver teorin behöver du praktik i enlighet med Srf konsulternas stadgar.

Ansökan Auktoriserad Redovisningskonsult PLUS

Recension från kursdeltagare

Helt fantastisk utbildning, inspirerande, jätte- jätte bra! Högsta betyg för lärarna. Över mina förväntningar. Blev så motiverad och har redan haft nytta av det i mitt jobb.

Kursdeltagare på Auktoriserad Redovisningskonsult – PLUS, hösten 2017
 
17
dec
17 dec

Inkomstdeklaration – blankett

Sista dagen att lämna Inkomstdeklaration 2, 3 och 4 på papper för juridiska personer med räkenskapsår som slutar: – 31 maj 2018 – 30 juni 2018

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender