Srf löns utbildningsgrupp

Ledamot Företag
Catrine Dahl Sammankallande Srf konsulterna
Zennie Sjölund Srf konsulterna
Anders Löfblom Bravida
Björn Söderström PA Resurs
Torgny Hedman Kupitas
Cecilia Löfquist Unit4
Jörgen Dahlqvist Ekonomiporten
Camilla Elfving Poolia
Caroline Prochéus Srf konsulterna

Srf löns utbildningsgrupp har till uppgift att:

  • främja utbildning inom löneområdet
  • validera leverantörers utbildning för aktualitetstimmar

Utbildningsarrangörer har möjlighet att få sitt utbud för aktualitetstimmar validerat av Srf löns utbildningsgrupp. Bedömningen görs utifrån uppgifter i ett valideringsformulär som Srf har tagit fram.

För att en utbildning ska ge aktualitetstimmar för en lönekonsult så ska:

  • nivån på kurserna vara högre än de krav som ställs vid auktorisation
  • kursen innebära att du vidareutvecklar din kompetens
  • kursen innehålla minst 2 timmar teori

Grundkurser ligger i princip inte  till grund för aktualitetstimmar. För att en grundkurs ska valideras för aktualitetstimmar ska detta motiveras särskilt i valideringsformuläret.

För utbildningar som har koppling till lönesystem är det viktigt att det finns en avgränsning som visar om kompetenshöjningen sker inom löneområdet eller endast i själva programvaran.

Kurser som ger verktygen för att kunna utföra arbetsuppgifter ger i princip inte aktualitetstimmar. Om det finns inslag av teori så kan detta dock motivera ett visst antal aktualitetstimmar.

Srf kvalitetssäkrar även utbildningar som har validerats genom kvalitetskontroller. Utbildningsarrangörer tar då på sig att tillhandahålla kurstillfällen för Srf-representanter. Srf granskar och säkerställer de förutsättningar utbildningsarrangören angett i valideringsformuläret. Om det visar sig vid en kvalitetskontroll att utbildningen inte håller måttet, kan förmånen att ge aktualitetstimmar dras tillbaka. Det kostar inget att validera. Srf förbehåller sig rätten att tidsbegränsa att en kurs ger aktualitetstimmar.

 
22
okt
22 okt

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Du som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU-länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för september och tredje kvartalet 2018 till Skatteverket om du använder pappersblanketten.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender