Sök ny kurs

LAS anställning och uppsägning – onlinekurs

I denna kurs om LAS – lagen om anställningskydd går vi igenom de viktigaste reglerna kring hur en anställning kan ingås eller avslutas. Vi fokuserar särskilt på visstidsanställningar eftersom det är ett område där man lätt kan göra fel. Thomas Englund, expert inom arbetsrätt och personalfrågor  leder dig igenom kursen och ger dig svar på vad som ska dokumenteras, utifrån lag samt utifrån rekommendationer i syfte att undvika tvister. 

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Lönekonsult, Byråledare, Ekonomiansvarig, Löneadministratör, Lönechef, Lönekonsult
Kunskapsnivå: Påbyggnad
Ordinarie pris: 2 195 kr exkl. moms Medlemspris: 1 795 kr exkl. moms Boka kursen
Medlemspris gäller för Srf auktoriserad medlem, Srf medlem, anställd på Srf företag, studerandemedlem och för dig som har Srf Servicepaket. För att erhålla medlemspris som intressemedlem krävs att du även har ett Srf Servicepaket.

LAS anställning och uppsägning – onlinekurs

I denna kurs om LAS – lagen om anställningsskydd går vi igenom de viktigaste reglerna kring hur en anställning kan ingås eller avslutas. Vi fokuserar särskilt på visstidsanställningar eftersom det är ett område där man lätt kan göra fel. Det är i första hand LAS som ligger till grund för reglerna, men även kollektivavtal och enskilda avtal kan påverka hur en anställning kan avtalas samt upphöra. Du får svar på vad som ska dokumenteras, utifrån lag samt utifrån rekommendationer i syfte att undvika tvister.

Kursinnehåll

  • Lagens syfte och omfattning
  • Krav och råd om dokumentation
  • Anställningsvillkor
  • Tillsvidareanställning
  • Visstidsanställningar
  • Timanställda/extraanställda
  • Provanställning
  • Avslut av anställningar
  • Interaktiva övningar

Kursmål

Kursen ger dig kunskaper kring de huvudsakliga reglerna i LAS, om hur en anställning kan avtalas samt avslutas. Du får kännedom om hur du ur arbetsgivarsynpunkt ska hantera anställningsavtal och val av anställningsformer samt hur anställningar ska avslutas på ett korrekt sätt.

Effektiv kurstid

Kursen tar 1-1,5 tim att genomföra beroende på din egen studietakt.

Hur lång tid är kursen tillgänglig?

Kursen är tillgänglig i sex månader från bokningsdagen. Du kan välja att genomföra kursen i flera steg – och när det passar dig, och självklart kan du repetera så mycket du vill under den här tiden. Väljer du att genomföra kursen i din mobil är det bra att veta att den är anpassad för skärmstorlek motsvarande iPhone 6 och större.


Srf Auktoriserade Redovisningskonsulter® 

Srf Auktoriserade Lönekonsulter®

För att kursen ska generera aktualitetstimmar ska den vara slutförd inom tillgänglighetstiden.

 
Boka kurs
20
maj
20 maj

Moms – periodisk sammanställning – blankett

Företag som har sålt varor eller tjänster momsfritt till företag i andra EU länder ska ha skickat in periodisk sammanställning för april 2022 till Skatteverket om pappersblankett används.

Läs mer
Gå till kalendariet Lägg till i kalender