Sök ny kurs

Skattenyheter enskild firma, inriktning jord och skog

En hel dag med nyheter och specialkunskaper som fokuserar på frågor som gäller enskilda näringsidkare och då särskilt på jord- och skogsbruk, eftersom det är den vanligaste ägarformen för den här typen av verksamheter.

Mer om kursen
Ändra sökning Ämnesområde: Redovisning Kurstyp: Rågivning För dig som är: Ekonomiansvarig
Sök ny kurs
För dig som är: Auktoriserad Redovisningskonsult, Ekonomiansvarig, Redovisningsekonom, Redovisningskonsult
Kunskapsnivå: Nyheter
 

Skattenyheter enskild firma, inriktning jord och skog

På den här kursen kan du välja att delta digitalt. Kursen livesänds från klassrummet och även du som medverkar på distans kommer att ha möjlighet att ställa frågor och vara med i diskussioner.

En hel dag med nyheter och specialkunskaper som fokuserar på frågor som gäller enskilda näringsidkare och då särskilt på jord- och skogsbruk, eftersom det är den vanligaste ägarformen för den här typen av verksamheter.

Kursinnehåll

Nyheter och aktuella skattefrågor inför säsongen
– Coronaåtgärder för enskilda näringsidkare, Avdrag för byggnader, Moms och hästverksamhet, Sverige – skattereduktionernas förlovade land, Budgetpropositionen, Solceller
Aktuella frågor inom redovisningen
– Intäktsredovisning av skogsintäkter samt avsättning för framtida skogsvårdsåtgärder
Aktuella frågor inom socialförsäkringen
– Trygghetsutredningens arbete och delbetänkande
Särskilt om planering för enskilda näringsidkare
– Den neutrala företagsbeskattningen och de kommande förändringarna. Hur tänka nu inför framtiden?
Nya intressanta rättsfall
– Uttags- och förmånsbeskattning, Bostadsförmån, Skogsbeskattning inklusive rationaliseringsförvärv, Fastighetsklassificering, Aktivitetsklassificering
Nytt på lagstiftningsområdet
– Särskilt om läget i Mikroutredningen och det politiska arbetet med Skatteförenklingsutredningens förslag, Liten eller stor skattereform, arvs- o gåvoskatt, ränteavdrag etc, Stämpelskatt, utredningsuppdrag till Lantmäteriet

Du blir uppdaterad

Det som skiljer den här nyhetsdagen med skattenyheter från andra nyhetsdagar är att vi under denna dag fokuserar på frågor som gäller jord- och skogsbruk. Då de flesta av dessa företag bedriver sin verksamhet som enskild näringsverksamhet koncentreras därför naturligen dagen på frågor för just enskilda näringsidkare. Ledande experter är dina lärare. De reder ut svårigheterna och ger dig extra självförtroende inför de uppgifter som väntar när du kommer hem.

Kursmål

Du får som deltagare en nyttig genomgång av aktuella frågeställningar och nyheter inom jord- och skogsbruksbeskattningen.

Lämpliga förkunskaper

Du bör ha god erfarenhet av enskild näringsverksamhet och du arbetar med jord- och skogsbrukskunder.

Ingår

Digital kursdokumentation, lunch och kaffe för deltagare i kurslokal.